Przedszkolaki w kuchni
Dnia 5 stycznia 2023r. do grupy II zawitała ponownie pani Magda Mielewczyk z nowymi kulinarnymi pomysłami. Dzieci bardzo chętnie współpracowały, tworząc ryżowe puddingi z polewą truskawkową. Wspólnie miksowały ryż, dodając syropu daktylowego, jako słodkiego zamiennika. Przedszkolaki próbują wszelkich potraw przygotowywanych wspólnie bez użycia cukru. Odważnie próbują nowych deserów i kulinarnych pomysłów. Kolejnym deserkiem były kuleczki z kaszy jaglanej z dodatkiem daktyli, migdałów oraz wiórek kokosowych – istne kulki mocy!
Spotkanie z mamą Huberta to już nasze czwarte, wspólne gotowanie. Cieszymy się, że dzieci chętnie przygotowują zdrowe przekąski i jeszcze chętniej próbują i spożywają zdrowe desery.
Dziękujemy za wspaniałe spotkania kulinarne i wprowadzanie przedszkolaków w świat nowych kulinarnych odkryć , zapachów i smaków.